INGINKAN MAKANAN LAZAT DENGAN KOS MURAH...
Rindu kepada masakan ibu mendorong Ibu Sambal D’Apbroze dikomersialkan
bagi membolehkan ia dibawa merentasi sempadan.
Pastinya ia akan memudahkan anak lelaki kami menikmati makanan Malaysia yang sedang belajar di New Zealand.
Pastinya ia akan memudahkan anak lelaki kami menikmati makanan Malaysia yang sedang belajar di New Zealand.
Selama kira-kira 50 tahun resipi sambal warisan keluarga ini digunakan
untuk memasak lebih 20 makanan berasaskan cili kering, bawang merah dan bawang
putih.
Antaranya gulai, rendang, kari, kuah laksa penang, asam pedas, sambal
ikan bilis, masak pedas, paprik, nasi goreng dan lain-lain lagi. Hanya masukkan
satu (1) hingga dua (2) sudu besar untuk hidangan tiga (3) hingga lima (5)
orang.
Proses penyediaan sambal daripada mengisar dan memasak dilakukan begitu
teliti bagi menjamin kualiti dan keasliannya .
Beberapa orang tetamu yang pernah menikmati hidangan mengesyorkan supaya kami membukabrestoran ketika berkunjung ke rumah.
Lalu timbul kesedaran untuk membantu orang-ramai terutama mereka yang sentiasa sibuk menikmati makanan
lazat dengan kos yang murah bersama keluarga.
Selain dapat berkumpul ianya dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan terutama pada hujung minggu.
Justeru itu, beberapa sampel sambal telah dihantar ke makmal MARDI
bermula 8 November, 2015, bagi memastikan ia tidak cepat rosak.
Keputusan analisa sampel terakhir adalah positif dan
mampu bertahan sehingga dua (2) tahun walaupun tidak mengguna bahan pengawet.
Formula itu dibotolkan dan duji ketahanannya pada suhu bilik selama
hampir setahun enam bulan.
Setelah mendapati ianya tidak mengalami kerosakan dan kualitinya tidak terjejas, barulah dipasarkan
dengan jenama IBU SAMBAL D’APBROZE pada April 2017.
Pada peringkat awal, sambutan yang diterima daripada pengguna agak
kurang menggalakan.
Namun, setelah hampir setahun dan pelanggan boleh
memuat-turun video resipi secara percuma barulah ianya mula dikenali.
Mereka berkata, sungguh senang, cepat dan jimat apabila memasak menggunakan Ibu Sambal D'Apbroze. Bagi keluarga yang kecil (3-5 orang) setiap botol boleh lima (5) kali memasak iaitu dua (2) sudu sekali guna.
Mereka berkata, sungguh senang, cepat dan jimat apabila memasak menggunakan Ibu Sambal D'Apbroze. Bagi keluarga yang kecil (3-5 orang) setiap botol boleh lima (5) kali memasak iaitu dua (2) sudu sekali guna.
Akhirnya pada Oktober 2017, Ibu Sambal D’Apbroze telah dibawa masuk ke
negara kiwi untuk kegunaan pelajar-pelajar Malaysia di sana.
Begitu juga di Singapura, ramai pengguna dari negara itu sudah mula mengulangi pesanan (repeat order).
Maklumat lanjut hubungi:
www.wasap.my/60199591575
www.wasap.my/60148229588
Begitu juga di Singapura, ramai pengguna dari negara itu sudah mula mengulangi pesanan (repeat order).
Maklumat lanjut hubungi:
www.wasap.my/60199591575
www.wasap.my/60148229588
Comments
Post a Comment