RAHSIA SAMBAL TUMIS...


Sudah menjadi tradisi di kampung suatu ketika dahulu, sehari sebelum majlis kenduri diadakan kaum ibu sibuk bergotong-royong mengupas bawang, potong cili kering dan lain-lain lagi.

Bahan-bahan tadi dikisar menggunakan pengisar batu dan ditumis sebelum lembu yang direbahkan menjadi gulai kawah.

Walaupun dimasak dalam kawah besar dengan kuantiti yang banyak rasanya tetap sedap.

Sekarang sebut saja gulai kawah, ramai yang berpusu-pusu ingin membelinya sehingga sanggup beratur.

Itulah kelebihan sambal tumis dalam setiap masakan, kini resipi tradisi warisan Melayu itu ada pada Sambal Tumis D'Apbroze.

Comments

Popular posts from this blog

PRODUK IKS BIMBINGAN MARDI, FAMA, SME LINK BHD DAN DEWAN USAHAWAN MUSLIM MALAYSIA

FAKTA NUTRISI IBU SAMBAL D'APBROZE SECARA SAINTIFIK...