KERINDUAN PADA MASAKAN IBU, CERITA DI SEBALIK IBU SAMBAL D’APBROZE SEBELUM MEMASUKI PASARAN…

Pada permulaannya IBU SAMBAL D’APBROZE diilhamkan hanya sebagai PES CILI untuk dibekalkan kepada anak lelaki yang bakal melanjutkan pelajaran ke luar negara pada Julai, 2016, agar kerinduanya pada masakan ibu terubat.
Sampel yang disimpan selama setahun sembilan bulan (sehingga 9/6/2017) masih elok & tidak rosak
Kemudian ianya dilabelkan dengan SAMBAL TUMIS SERBAGUNA bertujuan untuk membantu suri rumah menyediakan pelbagai masakan dengan lebih cepat dan mudah.
Sampel pertama telah dihantar ke Makmal MARDI untuk dianalisa pada 8 Nov, 2015 dan keputusan telah dikeluarkan pada 8 Dis, 2015. Analisis mendapati ianya kurang memberangsangkan.

Analisis ujian makmal MARDI
Berikutan itu beberapa lagi sampel baru dihantar ke makmal dan setelah berpuas hati dengan hasil kajian, sambal tumis berkenaan diisi ke dalam botol dan disimpan pada suhu bilik.
Lama & baru...
Formula tanpa bahan pengawet yang dibotolkan itu duji ketahanannya selama hampir setahun enam bulan. Selepas berpuas hati ianya tidak rosak, barulah dipasarkan dengan jenama IBU SAMBAL D’APBROZE.

Comments

Popular posts from this blog

PRODUK IKS BIMBINGAN MARDI, FAMA, SME LINK BHD DAN DEWAN USAHAWAN MUSLIM MALAYSIA

FAKTA NUTRISI IBU SAMBAL D'APBROZE SECARA SAINTIFIK...